Zonterapi

Zonterapi
Akupressur, Ortobionomi


I över 5 000 år har denna metod funnits och har sitt ursprung från flera olika delar av världen. Man vet att kineser, indianer, indier och egyptier använt zonterapi som ett sätt att läka både kropp och själ med kroppens egna självläkningssystem. Nyligen hittades zonterapimålningar i pyramiderna i Egypten.


Zonterapi bygger på kunskapen om att kroppens organ speglas av reflexzoner i t ex fötter, händer, ansikte och öron. Genom att trycka eller massera på den aktuella zonen uppstår en kommunikation med det sjuka organet, kroppen tillförs energi och den normala funktionen i organet återställs och tillfrisknar på naturlig väg.


Tredimensionell zonterapi är en helt ny metod där man arbetar med hela foten. Metoden ger en mycket skön och behaglig behandlingsform.


Zonterapi kan vara bra för t ex:


· Mag- och tarmproblem

· Migrän och huvudvärk

· Fibromyalgi

· Astma och allergi

· Barnlöshet

· Sömnproblem

· Klimakteriebesvär

· Tinnitus

· Hälsporre


Zonterapi kan också ges under graviditet, förebyggande inför förlossning och som smärtlindring under förlossningen. Klicka här om du vill veta mer.


Akupressur

Akupressur är en behandling där man trycker på olika punkter på kroppen för att förebygga, lindra och uppnå förbättrande effekter som till exempel smärtlindring. Akupressur bygger på samma förståelse av vårt energisystem som akupunktur, men behandlingen genomförs genom tryck med fingrarna istället för med nålar. Det är en mjuk behandlingsform som ger både muskulär avspänning och mental avslappning och som dessutom påverkar kroppens energisystem. metoden kallas ofta "akupunktur utan nålar". Även akupressur kan ges under graviditet och förlossning.


Ortobionomi

Ortobionomi är ett naturligt sätt att korrigera smärta och obehag på ett naturligt sätt. Behandlingen sker med mjuka rörelser och tryck vilket ger ett ökat välbefinnande. Man följer den rörelser som finns i muskeln och med lätta tryck och små rörelser rättar man till det som är fel. Med ortobionomi kan man frigöra spänningar och fel lägen i kroppen. Vid graviditet kan foglossning och ryggsmärta lindras. Resultatet brukar bli långvarigt efter några behandlingar.