Behandling under graviditet

Behandlingar under graviditeten


Att få behandling under graviditeten


Det är viktigt att man får rätt behandling under sin graviditet. En del behandlingar passar väldigt bra, medan en del andra behandlingar ska man låta bli. När man blir gravid händer det mycket i kroppen. Vissa personer mår fantastiskt. Men för vissa blir graviditeten jobbig och svår på olika sätt. Det finns massor man kan hjälpa till med!


Taktil Stimulering


När man blir gravid sker det omedelbart förändringar i kroppen. Taktil Stimulering ges oftast en gång i månaden som avslappning, lugn och ro, smärtlindring (till exempel foglossningar, ryggsmärta) och för att förebygga stress. Ju närmre förlossningen man kommer, desto mer Taktil Stimulering kan behövas. Även när förlossningen har startat kan man ge Taktil Stimulering. Det kan förkorta en lång latensfas, ge välbehövlig vila och sömn och såklart smärtlindring!


För att ge en behaglig helkroppsbehandling har jag en mamma-bänk med hål för magen. Tänk så skönt att få ligga på mage igen!


Hyperemesis Gravidarum (HG)


HG är en svår form av illamående och kräkningar under graviditet som ofta leder till stora problem. Många kan inte jobba eller ens fungera i det dagliga livet på ett bra sätt. Det finns till och med dem som inte orkar fullfölja sin graviditet. Taktil Stimulering (även zonterapi) kan hjälpa till att lindra, stabilsera och ibland avsevärt förbättre tillståndet. Jag har själv egen erfarenhet av hur Taktil Stimulerling helt hejdade min skenande HG och gav en frid till hela graviditeten.


Just nu erbjuder jag att kvinnor med HG kan få prova Taktil Stimulering några gånger utan kostnad för att se om det hjälper. Som gengäld hjälper du mig att dokumentera vad som händer under behandlingen, hur det verkar och vad resultatet blir. Jag vill gärna veta mer hur Taktil behandling kan underlätta eller till och med hjälpa till att förbättra detta tillstånd.


Zonterapi, akupressur och ortobionomi


Med olika tekniker som zonterapi, akupressur och ortobionomi (ett mjukt sätt att korrigera spända muskler) kan flera olika problem underlättas eller förbättras. Spända muskler, smärta i kroppen, foglossning, ischias, illamående, huvudvärk, stress och sömnproblem är några av de saker jag jobbar med. Behandlingarna ger också avslappning och välbefinnande.