Om

Om mig

Ibland halkar man in i saker på ett bananskal. Ungefär så startade mitt intresse för zonterapi.

Under många år led jag av svår migrän där jag kunde bli helt utslagen i både en och två dagar. Ibland hände detta flera gånger i månaden. En dag fick jag migrän när jag var på utbildning, och den rumskompis jag hade då erbjöd mig zonterapi. Efter två (!) behandlingar blev jag i princip av med min migrän.

Genast började jag läsa om och försöka lära mig mer om zonterapi. Många av mina vänner blev försökskaniner. Så kom hösten och jag anmälde mig till en grundutbildning i zonterapi. På plats första dagen anmälde jag mig även till den 1-åriga utbildningen, vilket jag aldrig har ångrat!

Sedan 1999 är jag diplomerad zonterapeut och även beröringspedagog i Taktil Stimulering


Helt plötsligt började jag att arbeta med människor på ett annat sätt än jag tidigare gjort som ungdomsledare.

2001 fick jag mitt tredje barn, och naturligtvis ville jag använda mig av zonterapi vid förlossningen, vilket jag läst att de arbetar mycket med i Danmark. En kollega till mig ville gärna hjälpa mig, så vi åkte till Danmark och började utbilda oss.

Det var en otrolig upplevelse att få uppleva en annan sorts smärtlindring under en så viktig händelse än jag tidigare gjort. Zonterapin fungerade fantastiskt bra.


Sedan dess har jag hunnit med att bredda mina kunskaper och utbildat mig till lärare i både Taktil Stimulering och avslappningslärare, där jag även jobbar med mental träning och stresshantering. Givetvis har jag fortsatt att utbilda mig i att kunna erbjuda zonterapi under graviditet och förlossning.


Min målsättning är att ge individuella behandlingar och utbildningar som ger både välmående, hälsa och livskvalitet!


Hjärtligt välkommen till adanna Hälsa & Harmoni

 

Utbildningar

Ett urval av de utbildningar jag har gått:

Dipl. Zonterapeut

Beröringspedagog


Taktilterapeut


Lärare i Taktil Stimulering


Avslappningslärare


Födslozonterapi (och utbildare)


Doulautbildning


NLP-coach


Basmedicin, anatomi och fysiologi

Kurser

Några av de kurser som jag genom åren genomgått.

Kinesiologytaping

Öronakupunktur

Koppningsmassage

Ortobionomi

Spädbarnmassage

LedarskapsutvecklingMedlemsskap och certifieringar

Som terapeut är jag medlem i Kroppsteraputernas Yrkesförbund, där jag även har min patient- och ansvarsförsäkring. Genom förbundet är jag även validerad som kroppsterapeut enligt  branschvalidering.

www.kroppsterapeuterna.se

Med all utbildning inom Taktil Stimulering är jag ansluten som godkänd lärare i Skola för Beröring. Skolan arbetar med att hålla en hög kvalitet kring Taktil Stimulering.

www.beroring.se

Som doula är jag givetvis medlem i doulaföreningen Odis. De samordnar doulor i hela Sverige och håller även doulautbildningar.

www.doula.nu